Kerstmarkt basisschool 'De Horizon'

18-12-2014

Donderdagavond was er kerstmarkt op basisschool 'de Horizon' en de opbrengst komt ten goede aan Stichting Sammy. Kinderen verkochten zelfgemaakte kerstversieringen.

Geweldig!

Dank jullie wel!



Bezoek Egypte oktober 2014 Dag 4

25-10-2014

Feest! Ter gelegenheid van 6 oktober (verovering Suezkanaal), het opstarten van het project van de 55 verpleegkundigen in de omringende dorpen en het bezoek van Stichting Sammy is er op donderdag 16 oktober een feest georganiseerd. (In Egypte is er altijd wel een reden voor een feestje!)
De plaatselijke toneelvereniging had aangeboden een gratis optreden te verzorgen. Verschillende mensen werden uitgenodigd, belangrijke mensen uit de omgeving. De vice gouveneur van El Fayoum, twee burgemeesters en een arts .
Ook werden wij geinterviewd voor de plaatselijke krant.

Uitleg Project 55 verpleegkundigen:
Wordt niet door Stichting Sammy gesteund, maar is een project vanuit de Egyptische regering. In heel Egypte zijn 200 van dit soort projecten gestart. Elk project heeft 55 vrouwen in dienst. Deze vrouwen worden opgeleid om voorlichting te geven bij gezinnen thuis over hygiene, zwangerschappen, bevallingen en kinderziektes. Zij werken samen met de plaatselijke artsen. De bedoeling van dit project is om de sterftecijfers onder vrouwen en kinderen te verminderen.



Bezoek Egypte oktober 2014 Dag 3

25-10-2014

Op dag 3 hebben we de weeskinderen kunnen verblijden met een boodschappenpakket!
Een deel van de weeskinderen heeft nog alleen een moeder, maar een deel van de weeskinderen heeft beide ouders verloren. Zij wonen dan vaak bij familie, voor de familie zijn deze kinderen vaak een last, zij hebben nog een extra mond te voeden. De kinderen voelen dit dan ook wel aan.
Wanneer zij met een boodschappenpakket thuis komen, kunnen zij de last verlichten. Ook hebben de vrouwen van de alfabetiseringsklas een tas gekregen. Dat zijn 20 vrouwen die les krijgen in de Arabische taal, lezen en schrijven. Deze vrouwen hebben vaak al kinderen en zijn in het verleden niet naar school geweest. Een juf van de woestijnroos geeft aan deze vrouwen les. De vrouwen volgen vijf avonden per week les. Zij zijn erg gemotiveerd, willen graag recepten van dokters kunnen lezen en hun kinderen helpen met hun huiswerk.
Bart, Roy, Judith en Tamara hebben in deze klas gekeken (15 vrouwen met kinderen in een ruimte van 20m2), er zijn echter geen fotos van gemaakt.



Bezoek Egypte oktober 2014 Dag 1 en 2

19-10-2014

Beste mensen,

Afgelopen week zijn Roy, Judith, Bart en Tamara naar Egypte afgereisd. In die week zijn er een hoop mooie dingen gedaan uit naam van Stichting Sammy. Van het uitdelen van boodschappenpakketten tot een interview met de plaatselijke krant. In de komende dagen zullen er berichten gepost gaan worden met de verschillende activiteiten. Het was niet mogelijk om deze dingen te doen zonder de steun van jullie! Dank daarvoor!

Stichting Sammy

Dag 1 en 2
In de eerste twee dagen zijn de pakketten klaargemaakt en is een deel uitgedeeld aan de kinderen en medewerkers van de woestijnroos.
In de pakketten zat dit jaar:
- rijst
- suiker
- macaroni
- thee
- witte kaas
- olie
- haarborstel
- schuursponzen (ook wel als haarband te gebruiken :))
- een cakeje
- cola
De gezinnen die de tassen kregen waren erg dankbaar. De meeste gezinnen moeten van ongeveer 600 pond (65 euro!) rondkomen en beginnen de maand al vaak met het aflossen van de rekening van de afgelopen maand bij de kruidenier. Dat zorgt voor veel stress, zij starten daardoor weer in het rood. Door het krijgen van zo n boodschappenpakket kunnen de gezinnen een maand beginnen met wat minder zorgen.

Daarnaast is de polaroidcamera meegegaan om fotos mee te geven voor thuis, dat vonden de kinderen erg bijzonder en leuk!
In de fotoserie krijgen jullie een impressie van deze bijzonder fijne dagen.



Fitar & Feest!

6-8-2014

In de laatste week van de Ramadan is er een Fitar (de maaltijd na een dag vasten) georganiseerd in de omgeving van Fayoum. Er hebben 120 volwassenen en kinderen deelgenomen aan deze maaltijd, zij aten heerlijk egyptisch eten en dronken Tamarinde sap (een zoet drankje wat mensen graag drinken in Egypte na zonsondergang). Na het eten werd en een toneelstuk opgevoerd, over een tandarts.
En daarna was er een loterij, iedereen kreeg een lot. Als je nummer werd getrokken kreeg je een vraag over het toneelstuk. Wist je die te beantwoorden, dan kreeg je de prijs, een doos met kaakjes of een pak frisse vruchtensap.
De vragen waren erg verschillend. Over attributen van de tandarts en de kleur van het schemerlampje. Over de dagelijkse zorgen die de patienten bespraken Of waar je rust kon vinden.

Mensen reageerden op elkaar, de sfeer was echt heel mooi, kinderen waren de koning te rijk met een pak kaakjes!

Deze gezellige avond werd afgesloten door het uitdelen van de boodschappentassen, 80! stuks gevuld met:
3kg suiker
3kg rijst
3L cola/sinas
2L olie
1kg macaroni
1/4 kg thee
Pak koekjes Boreo

De verbazing op de gezichten, prachtig!!!
Eerst zo n lekkere en gezellige maaltijd en nu gaan we ook nog met een tas boodschappen naar huis?!!!!
Oude bekenden en de kinderen van de school (weekinderen) wisten gelijk:

Dit is Sammy!

Aan de anderen is verteld dat Stichting Sammy ons allemaal heeft uitgenodigd en deze tassen kado heeft gedaan.

Vanuit Egypte:
Lieve donateurs: DANK JULLIE WEL!



Dag van de Barmhartigheid

16-03-2014

Ook in 2013 werd er in Egypte de Dag van de Barmhartigheid gevierd. Een grote groep meestal jonge mensen zijn op bezoek geweest in weeshuizen, ziekenhuizen en bejaardenhuizen.
Overal werd iets lekkers en iets te drinken gebracht en voor de kinderen kleine kadootjes.



Lesmateriaal kleuters

24-02-2014

Beste mensen,

Ook in de periode van oktober-december zijn onze contactpersonen hard aan het werk geweest om al het geld dat jullie gedoneerd hebben goed te besteden.

In de onderstaande foto's is een kleuterklas uit Shubra te zien, aan de klas is speel- en lesmateriaal geschonken. Voor een kleuterklas op het platteland zijn boeken aangeschaft.